Ayrıca işlemleri yürütecek yüklenici firmanın iş bitirme tecrübesinin olması da süreci hızlandıracaktır. Genel olarak kısaca süreçleri yazalım. Riskli yapı tespitinin yapılması ve bu tespitin belediyenin kentsel dönüşüm müdürlüğünde incelenerek ve işlenerek durumun tapuya bildirilmesi ve sonrasında maliklere bildirilmesi, daha sonra mevcut bina için yıkım ruhsatının alınması.
Eğer bina tarihi eser veya tarihi eser komşuluğuna, Boğaziçi öngörümüne sahipse onay süreci tamamen değişmekte ve uzamaktadır. Bölgesel değişmekle beraber Anıtlar kurulu, Boğaziçi İmar, Kudeb kurullarından onay almanız gerekecektir. Bu onayların alınması, belediyeden ruhsat alınmasından çok daha zor ve maliyetlidir. Bu kurullardan birine tabi bir binanız var ise, yapılacaklar ile ilgili bilgi alabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yıkım ruhsatı işlemi için gerekli olan gaz, su, elektrik gibi tesisatların kapatılması işlemi gereklidir. Proje müellifleri tarafından projelerin onaylanma aşamasında belediyede ilgili mühendislerle görüşmeleri gerekmektedir.
Proje için atanan yapı denetim ücretinin yatırılması ve projelerin yapı denetim tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir.
Yapım sözleşmesinin belediyeye sunulması ve inşaat ruhsatı için gerekli olan müteahhitlik belgelerinin sunulması gerekir. Sonrasında belediyenin inşaat ilerleme onayını vermesi ve iş bitiminde iskan için gerekli olan belgelerin sunularak işin sonlandırılması gerekir.
Not: Tüm bu aşamalarda İstanbul geneli tüm belediyelerde evrak ve proje onay takip işleri kendi ekibimiz tarafından yapılmaktadır.
Kentsel dönüşümde belediye süreçleri oldukça fazla mesai isteyen bir süreçtir. Bu sebeple proje müellifleri ve yüklenici firmanın bu süreci maliklerle yaptıkları sözleşmeye uygun olarak yürütmeleri en kolay ve hızlı olan yöntemdir.